Elcertifikat, Ursprungsgarantier och Debitering 

Energirapportering

Från intern kostnadsfördelning till extern rapportering för elcertifikat och ursprungsgarantier – kraven på tillförlitlig energidata ökar ständigt. Vår lösning möter dessa utmaningar genom att erbjuda en smidig, automatiserad rapporteringsprocess som minimerar manuell hantering och säkerställer högsta datakvalitet. 

Utnyttja befintlig infrastruktur

Behåll er nuvarande hårdvara

Framtidssäker

Enkel uppgradering från 2G/3G till 4G

Realtidsövervakning

Åtkomst till energidata via ett användarvänligt gränssnitt ​

TEKNIK

Enkel uppgradering till 4G

Har ni mätare som är anslutna till 2G- eller 3G-nätet? Vi erbjuder en lösning för att modernisera er infrastruktur: 

Anslutning till befintlig mätning

Vi ansluter direkt till era befintliga mätare, förutsatt att de har en tillgänglig HAN/P1-port (IEC 62056-21) eller Modbuskommunikation.

Modern kommunikation

Kommunikationen sker via en centralenhet som använder 4G eller 5G.

Med denna uppgradering kan ni fortsätta använda er existerande utrustning samtidigt som ni drar nytta av snabbare och mer pålitlig dataöverföring.

Ursprungsgarantier och elcertifikat

Ursprungsgarantier och elcertifikat är två separata system som främjar förnybar elproduktion i Sverige. De fyller olika funktioner: ursprungsgarantier spårar elens källa, medan elcertifikat ger ekonomiskt stöd till producenter av förnybar energi. 

Ursprungsgarantier

Ursprungsgarantier är ett spårningssystem som informerar konsumenter om elens ursprung. För varje producerad megawattimme (MWh) förnybar el utfärdas en garanti. Elhandlare använder dessa för att verifiera att deras el kommer från förnybara källor som vind, sol eller vatten. Systemet är EU-harmoniserat, vilket möjliggör användning inom hela unionen och främjar transparens samt konsumenters val av grön el.

Elcertifikat

Elcertifikatsystemet är ett stödprogram som syftar till att öka produktionen av förnybar el. Producenter av förnybar energi får elcertifikat som de kan sälja till elbolag. Detta skapar en extra inkomstkälla för producenterna och gör investeringar i förnybar energi mer ekonomiskt attraktiva.

Översikt i ett användarvänligt gränssnitt

Få full kontroll över er energidata genom vårt intuitiva gränssnitt. Systemet erbjuder: 

Rapporter

Generera rapporter med valfria tidsintervall för att analysera trender och mönster över tid.

Instrumentpaneler

Visualisera aktuell data för omedelbar insikt i er energianvändning.

Alarm

Automatiska varningar vid onormala mätvärden.

Enkel admin

Hantera obegränsat antal användare och skräddarsy behörigheter för att styra dataåtkomst.

Varför välja SenseNode ?

Kompatibel med existerande utrustning

Fortsätt använda er befintliga hårdvara. Vid behov erbjuder vi uppgradering från 2G/3G till 4G, vilket minskar behovet av nya investeringar.

Automatiserad rapporteringsprocess

Vi hanterar rapporteringen av elcertifikat och ursprungsgarantier. Detta minskar manuellt arbete och risken för rapporteringsfel.

Omfattande dataåtkomst

Använd Energy Analytics, vårt användarvänliga energihanteringssystem (EMS), för att se aktuell energiförbrukning. Förutom datan i realtid ger systemet tillgång till historisk data för analys och rapportering.

Energimätning - Mer än bara rapportering

På SenseNode erbjuder vi mer än grundläggande energimätning och rapportering. Vårt fokus ligger på detaljerad, trådlös mätning som ger er en djupgående insikt i er energianvändning vilket möjliggör energieffektivisering och förbättrad produktionsplanering. Vår expertis inkluderar en senior energiingenjör som stödjer er i att omsätta data till konkreta åtgärder. 

Hur löser ni er energirapportering idag?

Boka demo