OM OSS

Energieffektivisering och energiuppföljning

SenseNode är en helhetsleverantör med bred kompetens inom energieffektivisering. Vi hjälper tillverkningsindustrin att möta utmaningarna med energibesparingar och minskade koldioxidutsläpp. Det gör vi genom att optimera användningen av energi i deras verksamheter med hjälp av SenseNodes analysverktyg Energy Analytics och våra dedikerade el- och energiingenjörer. Från implementering till analys och uppföljning med fokus på optimering av energianvändningen. Vår lösning finns idag installerad på ett flertal industrier och antalet installationer ökar stadigt. 

Länder
0
I dagsläget finns våra kunder fördelade på fyra länder, framförallt Norden samt Tyskland och Polen.  
Tillväxt
+ 0 %

Bolaget har under de senaste åren haft en aggressiv tillväxt där vårt helhetskoncept med tyngdpunkt på energisamarbete och molnbaserad mjukvara visat sig vara ett vinnande koncept.

Kunder
+ 0
Vi har idag ett 50-tal kunder inom allt från livsmedelsindustri till metall-, plast- och skogsindustri. Det är ofta stora koncerner med många siter där verksamheterna har en betydande energianvändning, vanligtvis minst 5 GWh per site. Det gör att energieffektivisering och hållbarhet är mycket prioriterade frågor.

Ett Lundabolag med rötter i Ericsson

SenseNode grundades 2013 av några ingenjörer med bakgrund från Sony Ericsson med mycket kunnande kring trådlös teknologi. Vid den här tidpunkten saknade de allra flesta större industrier en effektiv lösning för att mäta energi trådlöst och kontinuerligt, samt förmåga att visualisera och analysera energidata. Ur detta behov föddes själva grundidén. 

Grundades
2000
Från forskningsbolag till tillväxtbolag

Sedan grundandet har bolaget därefter gått igenom ett antal olika faser. Under de inledande åren var SenseNode ett forskningsbolag där teknik för trådlös elmätning och mjukvara utvecklades i nära samarbete med stora industrier i diverse pilotprojekt. Runt 2019-2020 gick SenseNode in i en kommersialiseringsfas med fokus på tillväxt. I samband med detta etablerades en helt ny organisation internt där ett team med egna el-ingenjörer, energiingenjörer och utvecklare kom på plats. I samma veva lanserades även en ny version av mjukvaran, vårt molnbaserade analysverktyg Energy Analytics, som togs emot mycket väl av marknaden.

Huvudkontor i Lund

Vi sitter i Lund på Ideon-området med närheten till universitetet och kontinenten. En utmärkt miljö för innovation och samarbete. Härifrån kan vi snabbt ta oss till våra kunder i Norden och övriga Europa.

Långsiktigt och stabilt ägande

2022 gick Latour och Almi Greentech in som investerare i SenseNode. Med stabila och långsiktiga ägare kan vi fortsätta utveckla en förstklassig lösning för att företag ska kunna energieffektivisera sina verksamheter och uppnå sina hållbarhetsmål. 

Arbeta hos oss

På SenseNode vill vi att våra kollegor ska trivas och utvecklas. Vi anställer personer vi verkligen tror på – med rätt kompetens, ett brinnande engagemang och en oslagbar kraft att genomföra. Vår målsättning är att SenseNode ska vara en plats där vi kan utvecklas tillsammans och förverkliga varandras och våra kunders potential, genom att tänka långsiktigt och stötta varandra. Lyckas du, så lyckas SenseNode! 

 

Just nu har vi inga tjänster ute men skicka gärna in en spontanansökan.  

Boka demo