Teknologi

Plattformen är byggd för att integreras i vilket system du vill. Spara tid, pengar och bidra till en bättre miljö.

SenseNodes tjänst är flexibel för alla verksamheter. Vi integrerar befintliga mätare/PLC:s, Scada-system etc.

Sensenodes teknologi
IIOT Plattform

Internet of things för industrier (IIoT)

Våra lösningar hjälper er med digital transformation. Genom IIoT kan ni övervaka och styra alla enheter genom intelligent kommunikation. Med mesh-nätverk får ni en bättre räckvidd och täcker hela anläggningen. Anslut era maskiner och sensorer till SenseNodes plattform och få insikter i er verksamhet.

Industri 4.0 skapar den automatiserade smarta fabriken med digitaliserad produktion och intelligent kommunikation.

Samla allt i vår säkra molntjänst

Mät och övervaka er elförbrukning med trådlösa sensorer. All data integreras tryggt i den enkla molnlösningen.

Datavisualisering

Ni får tillgång till viktiga insikter och analyser för att förstå risker och trender.

Visualisera er energidata med IIOT

Våra lösningar hjälper er med digital transformation. Genom IIoT kan ni övervaka och styra alla enheter genom

Sensorer

Våra trådlösa sensorer kopplas till er infrastruktur där de beräknar och övervakar er anläggning. Sedan analyseras och optimeras t.ex. energiförbrukning eller ert underhållsarbete. Vi kallar det smart, optimerad industri.

Skalbar datahantering

Nätverk

Maskinernas data skickas från sensorerna trådlöst till en hub. Dina befintliga nätverk påverkas inte av det lättinstallerade mesh-nätverket. Informationen lagras och behandlas för övervakning och hantering.

Data översikt 24/7

Plattform

Åtkomst till ögonblicksbilder, trender och viktiga värden som ni enkelt kan presentera visuellt. Med våra moduler får ni kunskapsunderlag som ger er bättre hantering av er produktion.

Visualisering av data

Arbeta produktivt i en digital anläggning

Känn er trygga med systemintegration och automatisering. Med vår smarta kommunikationslösning får ni nya möjligheter att uppdatera er verksamhet till en modern uppkopplad industri. Våra verktyg är anpassade efter era behov för att ni ska få en flexibel digital arbetsplats.

Skippa manuell belastning och arbetstid – Med den nya smarta teknologin effektiviserar vi er verksamhet och infrastruktur. Ni får ett mer systematiskt kvalitetsäkrat arbete.

Framtidssäkrad plattform för moduler – Tillverkningens effektivitet förbättras med en bättre översikt över er verksamhet. Allting ni behöver veta finns i molntjänsten. Ta fram beslutsunderlag från vår enkla plattform och utvärdera era lösningar.

Hur Sensenode kommer igång med implementationen

Behovsanalys inklusive besök på plats under 1-3 dagar.

Projektomfattning tillsammans med kunden.

En nyckelfärdig lösning anpassad till kundens krav.

Sedan följer installation, driftsättning och utbildning.

Energiövervakning

Energimätare tar fram
relevant data till er.

Nyckeltalsgenerering

Detaljerat underlag för
din verksamhet.

Effektoptimering

Vidta rätt åtgärder och
optimera effektuttaget.

Elavtal

Skräddarsyr ett bra
el-avtal för ert företag.

Driftövervakning

Lättare att upptäcka
problem i god tid.

Produktionsanalys

Analysera din produktion
när du vill och hur du vill.

En helhetslösning för energihantering

Kom igång med vår användarvänliga IIoT-plattform.
Vi har samlat olika verktyg och funktioner som kan anpassas utifrån era behov.

Lukas Kwidzinski
Lukas KwidzinskiRisk Management Officer/Environmental Co-ordinator, Thule
Read More
Det här är verkligen en bra plattform, utifrån datarapporteringen har vi kunnat agera. Vi märkte besparingar redan från dag ett.
Christian Liljeberg
Christian LiljebergElingengör, Trelleborg
Read More
Improving energy efficiency – Better than expected, we’re very happy. Easy to understand and access the right data.
Mats Gustavsson
Mats GustavssonProduction Planner, Boliden
Read More
Vi kan nu se när en pump börjar gå sönder och planera underhåll. Får email larm från Sensenode om underhållsbehov. Vid motorhaveri kan vi lätt följa upp vad som hände strax innan haveriet.
Previous
Next

Er vinstmarginal förbättras direkt av energieffektivisering

Vanliga frågor

När vi arbetar med nya kunder börjar vi med en förstudie inklusive besök på plats under 1-3 dagar för att göra en behovsanalys. Därefter sätts projektomfattningen tillsammans med kunden. SenseNode dimensionerar systemet och offererar en nyckelfärdig EMS-lösning tillsammans med en systembeskrivning som anpassats till kundens krav. Sedan följer installation, driftsättning och utbildning. Hela processen tar normalt 3 månader.

SenseNode levererar ett lättanvänt EMS-system för mätning och analys av energiförbrukningen. Systemet visar trender i realtid med varningar för energimönster och detaljerad statistik som syftar till att sänka energikostnaderna och utsläppen av växthusgaser.

Systemet ger användaren snabb och enkel åtkomst till ögonblicksbilder, trender och viktiga värden för hela anläggningen, på både övergripande och detaljerad nivå. Vår EMS-lösning analyserar olika förbrukningsvariationer för samordning av styrningar och liknande (t.ex. att belysningen endast tänds i de delar av anläggningen där det finns personal). Med en EMS-lösning från SenseNode med öppen portal kan företagen samordna sina system och få en tydlig översikt över sin energianvändning så att de enkelt kan optimera sin energiförbrukning.

SenseNodes energihanteringssystem mäter både toppförbrukningen och den genomsnittliga energiförbrukningen via en grupp trådlösa sensorer. Resultaten från mätningarna används som underlag för energieffektiviseringar. Att mäta är att veta och gör det möjligt att ta beslut baserat på fakta.

Våra EMS-lösningar gör det möjligt att fördela energin på basis av behov och tillgänglighet. Vi gör det enkelt att övervaka energiinformationen på en detaljerad och övergripande nivå via vår lättanvända applikation för mobila enheter och webben. Därigenom skapar vi en medvetenhet om energikostnaderna.