Så fungerar det

Energieffektivisera med avancerad analys av data i realtid

Optimera användningen av energi med en SaaS-lösning för den tillverkande industrin

Stigande priser och krav på hållbarhet leder till frågan: Hur använder vi energi så effektivt som möjligt? Med SenseNode analyserar ni hur olika energislag används i era anläggningar. Upptäck värdet av att effektoptimera varje led i produktionen med vårt avancerade verktyg för analys i realtid.

Upplev skillnaden med energiövervakning i realtid

Sluta att släcka bränder och börja arbeta proaktivt med data i realtid. Med ett trådlöst nätverk av sensorer som samlar in data och visuell analys planerar ni underhåll och produktion på ett smartare sätt. Tillsammans med SenseNode får ni en energieffektiv och transparent produktion, från start till färdig produkt. 

  • Komplett SaaS-lösning med professionell rådgivning som värdesätter produktutveckling i samråd med våra kunder.
  • Vi levererar sensorer för alla media, oftast trådlösa ”clamp on” givare, kopplar upp dem mot centralenheter och ger dig kontroll och översikt med Energy Analytics. Det är med andra ord riktigt enkelt att komma igång!
  • Slipp manuell kontroll och estimeringar. Med Energy Analytics effektiviserar ni hela verksamheten genom att jämföra data över tid. Med alarm för avvikelser kvalitetssäkrar ni varje led i produktionen.
  • Alla tjänar på kunskapsöverföring mellan kund, partners och leverantör. Vårt breda nätverk av energirådgivare, ingenjörer och energikartläggare ger dig snabb tillgång till rätt kompetens, var du än befinner dig – alla dagar i veckan!
  • SenseNode Customer Success är vårt samarbetsprogram för att hjälpa våra kunder att bli framgångsrika med sin energieffektivisering och hållbarhetsarbete. Detta är inte en energirådgivning i dess rätta bemärkelse utan ett samarbete som alltid börjar med att etablera en målsättning och en tidshorisont för måluppfyllnad. Därefter sätter vi en genomförandeplan som vi arbetar efter. Tjänsten ingår för dig som kund.
Boka en kostnadsfri rådgivning

Hur lång tid tar det att komma igång?

Det tar normalt sett ca 2 månader från start till att du kan börja arbeta aktivt med energioptimering. Vi börjar med att skapa en kundanpassad systemarkitektur på plats hos er tillsammans med våra experter. Efter det enas vi om en tidsplan så att båda parter har en gemensam förväntan. SenseNode konfigurerar och förbereder hela systemet samt levererar en nyckelfärdig lösning som är enkel att installera utan ingrepp i er verksamhet. Efter installation av era elektriker eller våra samarbetspartners, görs en driftsättning med referensmätning, kvalitetssäkring och utbildning på plats.

Hur bidrar SenseNode till minskad energianvändning?

Med vår plattform Energy Analytics kan du analysera data i realtid och agera omedelbart när något avviker från det normala. Du får snabb och enkel åtkomst till ögonblicksbilder, trender och viktiga värden för hela anläggningen. Det är enkelt att samordna styrning inom och mellan olika anläggningar. Till din hjälp har du SenseNode Customer Success som blir din sparringpartner med energikompetens och ett utomstående perspektiv. Vår målsättning är att vara en långsiktig partner som stöttar våra kunder i sin energieffektivisering.

Vad kostar det att energieffektivisera vår verksamhet?

Den största fördelen med vår SaaS-lösning är att du slipper investeringskostnaden. Istället har vi en löpande abonnemangskostnad där du prenumererar på ett antal mätsensorer och nätverkskopplingar. Det är enkelt att skala upp eller ner systemet för att anpassa era nuvarande behov. Kontakta oss för ett möte där vi kan förklara vad som påverkar den löpande kostnaden för just din verksamhet!

Mät alla energislag

Ta full kontroll över er totala energianvändning. SenseNode mäter alla energislag;  från el, gas, olja och vatten till temperatur, luftfuktighet och CO2. Givarna kan monteras på alla matningar oberoende av tillverkare, fabrikat, ålder eller maskintyp. Logga in i Energy Analytics för en visuell översikt, avancerad analys och smarta rapporter.

Snabb och enkel uppkoppling

Alla givare bildar tillsammans ett mesh-nätverk vilket funkar utmärkt i industriell miljö. Detta påverkar aldrig era befintliga nätverk eller andra integrationer. Om ni redan har mätning på plats är det enkelt att koppla upp den mot SenseNodes databas via standardiserad webservice för att samla all energiinformation i samma analyssystem.

Energy Analytics visar vägen

Din plattform som visuellt presenterar data från era anläggningar. Filtrera data per maskin, per energislag och jämför energianvändningen timme för timme. Det är den teknologiskt mest anpassade SaaS-lösningen för industrier som effektiviserar för framtiden – och vill se resultat redan idag.

Bufab Lann minskade sin elförbrukning med 22% genom användning av spårbar data
2019 blev BUFAB Lann AB introducerad i SenseNodes energiövervakningssystem. Redan vid den tidpunkten hade de tankar på att börja energieffektivisera och …
Vanliga misstag som smarta organisationer gör – #2
#2 Energikartläggning som projekt Att genomföra en energikartläggning är en viktig åtgärd för företag av olika skäl, främst inom ramen för …
Vanliga misstag som smarta organisationer gör – #1
#1 Gör det själv Det är både riskfyllt och kostsamt att allokera resurser från kärnverksamheten till olika ”gör det själv”-projekt.Detta är …