Energieffektivisering – bättre vinstmarginaler och minskade risker

“Genom att åtgärda energi
effektiviseringen i gummi-bearbetningsmaskiner fick trelleborg ökad produktivitet.”

Christian Liljeberg

Elingenjör, Trelleborg

Trelleborg, en industri som använder SenseNode

Situation

Trelleborg önskade en bättre kontroll kring sin energiförbrukning. De behövde energieffektiviseringar för att minska energianvändningen i organisationens maskiner inom gummibearbetning.

Lösningen

SenseNode installerade ett energiövervakningssystem som gav en omfattande översikt över vilka produktionsprocesser som använde mest energi. Genom att aktivera närmare övervakning av övergripande produktioner kunde Trelleborg justera strömförbrukningen och öka den totala energieffektiviteten.

Resultatet

SenseNode genomförde en analys av energiförbrukningen med hjälp av insamlad data. Genom att använda en SenseNode lösning kunde Trelleborg enkelt identifiera och definiera bästa praxis mellan maskinlinjer. Denna information kom till nytta för att för att ta bort onödig basbelastning för att spara energi under gummibearbetningsprocessen.

Insikter

SenseNode levererar en öppen, flexibel och säker IIoT-plattform för uppkoppling av alla typer av mätare och sensorer trådlöst, eller med tråd. Plattformen kan integreras med befintliga system eller användas stand-alone. Plattformen är modulbaserad, skalbar och framtidssäker.
Systemet ger detaljerad information om vart energin tar vägen och förbrukningsdata.
SenseNode implementerar nu även AI-funktionalitet för att automatiskt detektera onödig basförbrukning, körtider, effekttoppar, energi per körning, m.m. för ännu enklare besparingar. Få full kontroll på er energi och sänk kostnader, uppnå era energimål och bidra till en bättre värld.

Lukas Kwidzinski
Lukas KwidzinskiRisk Management Officer/Environmental Co-ordinator, Thule
Read More
Det här är verkligen en bra plattform, utifrån datarapporteringen har vi kunnat agera. Vi märkte besparingar redan från dag ett.
Christian LiljebergElingengör, Trelleborg
Read More
Improving energy efficiency – Better than expected, we’re very happy. Easy to understand and access the right data.
Mats GustavssonProduction Planner, Boliden
Read More
Vi kan nu se när en pump börjar gå sönder och planera underhåll. Får email larm från Sensenode om underhållsbehov. Vid motorhaveri kan vi lätt följa upp vad som hände strax inna haveriet.
Previous
Next

Kom igång med SenseNode

En digital plattform synliggör det verkliga värdet av energiåtgärder