Energiexpert


Hos oss blir du en viktig kugge i teamet och i högsta grad synlig med möjlighet att påverka. Dessutom får du tillsammans med oss verka för ett positivare klimatavtryck!

Varför SensNode

Stigande priser och krav på hållbarhet leder till frågan: hur använder vi energi så effektivt som möjligt? Vi på SenseNode vill bidra till att skapa en bättre värld och det gör vi genom att effektivisera energianvändningen hos den tillverkande industrin. Vi hjälper våra kunder att analysera hur olika energislag används i anläggningar och på så sätt kan vi tillsammans optimera varje led i produktionen med vårt avancerade verktyg för analys i realtid. Vi har en komplett SaaS-lösning med tillhörande professionell rådgivning som värdesätter produktutveckling i samråd med våra kunder. Och det är där du kommer in i bilden …

Hos oss blir du en viktig kugge i teamet och i högsta grad synlig med möjlighet att påverka. Här debiterar vi inte timmar utan bygger långsiktiga relationer över tid med våra kunder där din energi och sociala kompetens skapar goda relationer och ett förtroende hos våra kunder och internt. Dessutom får du tillsammans med oss verka för ett positivare klimatavtryck!

Om rollen

Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas med en stor efterfrågan på våra lösningar. Därför söker vi efter ytterligare en Energiexpert & Customer Success som tillsammans med kollegorna som finns på Ideon i Lund kan bistå våra kunder att lyckas med sina energieffektiviseringsprojekt. Du kommer medverka vid förstudier och energikartläggningar och på så sätt bidra med din expertis. När driftsättningen av våra lösningar är implementerade och validerade tar du över genom att vägleda och utbilda kunderna i användandet av våra produkter. Du kommer att följa våra kunder i deras energianvändning, sätta upp gemensamma mål och prioriteringar som är av vikt för kunden samt bidra med tips och råd om optimering via telefon, webbmöten och besök (vid behov). Du kommer även att arrangera workshoppar, hålla presentationer m.m. för att presentera bl a dina analyser av energidata med vårt verktyg Energy Analytics. Viktigt för oss är att du agerar som en ambassadör för SenseNodes tjänster och produkter samt bidrar till vår fortsatta produktutveckling när det gäller kunders önskemål, förbättringar och utveckling av funktioner.

Din bakgrund

Sannolikt har du en akademisk utbildning som el- eller energiingenjör med flerårig erfarenhet av att konsultativt arbeta med energifrågor och energieffektivisering inom industrin. För att nå framgång i rollen krävs det att du har ett pedagogiskt och strukturerat förhållningssätt med en välutvecklad analytisk förmåga. Du kvantifierar data och sätter dessa i relation med energiförbrukning och prestanda med enkelhet, samt håller dig relevant och uppdaterad inom området.

Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift ses som en självklarhet. Då jobbet kan innebära en del resor är körkort ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Lund och med viss möjlighet till hemarbete. Viss flexibilitet gällande arbetstider kan vara en fördel.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Pernilla Borgström (headhunter på SpottingMe), du är varmt välkommen att kontakta henne med eventuella frågor och funderingar. Hon nås på pernilla@spottingme.se alt 0734–159855.

Din ansökan önskar vi ha oss tillhanda snarast (dock senast den 9 juni 2023) och denna skickar du in via www.spottingme.se. Observera att vi endast tar emot ansökningar via denna kanal p.g.a. GDPR.