Account manager


Är du en tekniskt duktigt och driven B2B-säljare med ett genuint affärsmannaskap? Har du ett starkt intresse för hur industrier kan använda och mäta sin energiförbrukning så effektivt och smart som möjligt?

Är du dessutom pedagogisk och trivs med att naturligt och trovärdigt ta ledarskapet i en affärsprocess? Om du är förtroendeingivande, strukturerad och uthållig är du helt rätt för SenseNode och deras klimat- och energimedvetna industrikunder!

För att lyckas i rollen som Account manager behöver du:

  • tidigare ha jobbat med försäljning B2B
  • ha tekniker för hela säljcykeln genom några års säljarbete
  • god erfarenhet av att räkna/beräkna
  • mycket god teknisk förståelse
  • svenska & engelska i tal och skrift
  • bra datorvana och vara van vid att hålla digitala möten

Det är meriterande med relevant högskoleutbildning. Har du ett aktivt nätverk med tillverkande och elintensiva bolag är det en klar fördel. Har du dessutom erfarenhet av försäljning inom Norden är det också ett plus.

Som person tror vi att du drivs av:

  • försäljning och att se resultat
  • bygga och utveckla relationer med förtroende och pedagogik
  • att göra affärer tillsammans, genom samarbete och tydlig kommunikation
  • att lära tillsammans

För att trivas på SenseNode som är i en stark tillväxt behöver du vara flexibel och lätt kunna anpassa dig till omvärlden och det som händer i snabb takt, även i bolaget. Att vara en del av tillväxtresa är att vara öppen och nyfiken, men kräver också ett inre driv och en förmåga att samtidigt arbeta strukturerat mot de uppsatta målen.

Ansvarsområde

Som Account manager på SenseNode tar du ansvar för att prospektera, planera och driva försäljningen tills att du får in avtalen. Du kommunicerar  med kunder som är i positioner i allt från  VD och Inköpschefer, Hållbarhetsstrateger, fastighetschefer, el- och energiansvariga, till Underhållschefer, primärt mot svenska industriföretag.

Du jobbar samtidigt nära SDR (mötesbokare),  Account managers, KAM, Customer success och Försäljningschef. SenseNoden jobbar nära sina kunder och därför är det viktigt att du som Account manager är trygg och säker i ditt arbete med behovsanalysen och med genuint intresse och kompetens vill förstå kundens problem och behov gällande sin energianvändning och kunna bidra till en skräddarsydd lösning.

Du rapporterar till försäljningschef som också är delägare.

På det trivsamma kontoret finns engagerade energispecialister, utvecklare, marknad, produktägare och VD – det är korta beslutsvägar och den samlade kompetensen bidrar till en tydlig ambition och riktning framåt. Detta ger även dig stora möjligheter att växa med bolaget!

Visst låter tjänsten intressant? 

I denna rekrytering samarbetar vi med Nadia Milotti på Randstad.

Sista ansökningsdag: 2023-05-28 men ansök gärna så snart som möjligt. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om rollen och rekryteringsprocessen till rekryteringskonsult Nadia Milotti, nadia.milotti@randstad.se / 0768554059.

Välkommen med din ansökan!